Primele rezultate în campania “Nu lăsa natura să devină doar fotografie!”

Campania Nu lăsa natura să devină doar fotografie! deruală în cadrul proiectului „Activităţi de informare a populaţiei locale şi a turiştilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului” s-a desfășurat cu succes pe parcursul verii, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Peste 1500 de pliante au fost distribuite în cadrul campaniei, atât locuitorilor celor 2 comune din apropierea rezervațiilor naturale, Livezile și Rimetea, cât și turiștilor care au venit în număr foarte mare în zonă. Prin intermediul pliantelor turiștii și localnicii au aflat informații despre speciile protejate, despre locația și limitele rezervațiilor naturale, dar și despre modul în care pot contribui activ la păstrarea sănătății mediului și a biodiversității în special. Campania de distribuire a materialelor informative va continua pe tot parcursul anului sub îndemnul “Citește și dă mai departe. Din respect pentru copaci”.

În acest fel vrem să ne asigurăm că cei care primesc materialele informative nu le aruncă, ci le dau mai departe, pentru ca și alții să aibă acces la informațiile necesare pentru conservarea celor 3 arii protejate. Nu în ultimul rând, dorim să evităm ca aceste materiale să ajungă la gunoi prea repede, sau chiar să fie aruncate în ariile protejate. Astfel, tinerii care se ocupă de distribuirea materialelor au grijă să explice tuturor modul în care trebuie folosite aceste materiale informative. a declarat Sorana Olaru-Zăinescu, coordonatoarea campaniei Nu lăsa natura să devină doar fotografie!

Informații despre ariile protejate și protecția acestora se pot obține și on-line pe cele 3 site-uri ale campaniei www.cheilevalisoarei.ro, www.cheileplaiului.ro, www.cheilesilosului.ro. Campania va continua cu amplasarea a 24 de panouri informative în satele aparținătoare comunelor Livezile și Rimetea și în interiorul ariilor protejate.

Nu lăsa natura să devină doar fotografie! este o campanie de informare și conștientizare derulată în cadrul proiectului „Activităţi de informare a populaţiei locale şi a turiştilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului”, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POS Mediu, Axa Prioritară 4 – Conservarea Biodiversităţii. Ariile protejate vizate de proiect sunt Cheile Vălișoarei, Cheile Plaiului și Cheile Siloșului.

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați: Asociația Biounivers, satul Vălișoara, comuna Livezile, jud. Alba, telefon/fax: 0258768247, e-mail cheilevalisoarei@gmail.com. Persoana de contact: Sorana Olaru-Zăinescu, coordonator campanie.