Localnicii din Rimetea află mai multe despre ariile protejate din comuna lor

Seria întâlnirilor prilejuite de proiectul „Activităţi de informare a populaţiei locale şi a turiştilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului” a continuat duminică, 28 noiembrie 2010 cu o prezentare în satul Rimetea, comuna Rimetea. Localnicii prezenți au aflat mai multe despre proiect, despre limitele rezervațiilor naturale, precum și despre modalități de conservare a biodiversității.  Localnicii prezenți au fost într-adevăr interesați de modul în care prezența ariilor protejate în imediata lor apropiere le poate influența dezvoltarea pe termen lung a comunei. Localnicii s-au declarat multumiți de calitatea panourilor informative și a materialelor din campania “Nu lăsa natura să devină doar fotografie!”, dar au tras un semnal de alarmă față de turiștii care nu întotdeauna dau dovadă de respect față de natură. Prezentările au continuat cu discuții libere moderate de reprezentanții Asociației Biounivers.

Întâlnirile cu localnicii vor continua în lunile următoare, urmând ca în fiecare sat din Depresiunea Trascăului să fie organizată câte o întâlnire pentru informarea și conștientizarea populației cu privirea la conservarea biodiversității în ariile protejate Cheile Vălișoarei, Cheile Plaiului și Cheile Siloșului.

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați: Asociația Biounivers, satul Vălișoara, comuna Livezile, jud. Alba, telefon/fax: 0258768247, e-mail cheilevalisoarei@gmail.com. Persoana de contact: Sorana Olaru-Zăinescu, coordonator campanie.

Arhiva noutăți:

Elevii din Depresiunea Trascăului învață să protejeze natura!

Odată cu începerea școlii, elevii școlilor generale cu clasele I-VIII din comunele Livezile și Rimetea au primit și vizita lectorilor campaniei Nu lăsa natura să devină doar fotografie! Într-o atmosferă destinsă, dar sub atenta supraveghere a profesorilor de științele naturii, elevii au participat la o oră interactivă pe tema cunoașterii și protejării rezervațiilor naturale din imediata lor apropiere: Cheile Vălișoarei, Cheile Siloșului și Cheile Plaiului.

Trofeul Cheile Vălișoarei

În perioada 11-12.09.2010, în rezervația naturală Cheile Vălișoarei,  CTS Acropolis și Asociația Biounivers au organizat concursul de sporturi montane Trofeul Cheile Vălișoarei, activitate în cadrul Proiectului Biodiversitatea – Comoara ascunsă în Cheile Vălișoarei, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România. Acest eveniment a constituit și cea de-a-XV-a ediție a Trofeului Acropolis.

Primele rezultate în campania “Nu lăsa natura să devină doar fotografie!”

Campania Nu lăsa natura să devină doar fotografie! deruală în cadrul proiectului „Activităţi de informare a populaţiei locale şi a turiştilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului” s-a desfășurat cu succes pe parcursul verii, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Comoara ascunsă în Cheile Vălișoarei

Sub îndrumarea biologilor din Asociația Biounivers și sub atenta supraveghere a Salvamont Alba, o echipă de bloggeri –ziariști au învățat să se orienteze cu harta și busola și să recunoască în teren specii protejate de  plante și animale.  Momentul a marcat lansarea oficială a unui traseu tematic în Cheile Vălișoarei, traseu care te poartă pe ambii versanți ai cheilor și care îți oferă o mulțime de informații interesante prin intermediul  celor 20 de panouri.

Informare și conștientizare în Trascău

Asociaţia Biounivers va implementa, în perioada 20 noiembrie 2009 – 20 aprilie 2011, proiectul „Activităţi de informare a populaţiei locale şi a turiştilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului”. Proiectul este  cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POS Mediu, Axa Prioritară 4 – Conservarea Biodiversităţii şi are o valoare totală de 315.165 lei  şi o valoare eligibilă de 260.180 lei.