Comoara ascunsă în Cheile Vălișoarei

Sub îndrumarea biologilor din Asociația Biounivers și sub atenta supraveghere a Salvamont Alba, o echipă de bloggeri –ziariști au învățat să se orienteze cu harta și busola și să recunoască în teren specii protejate de  plante și animale.  Momentul a marcat lansarea oficială a unui traseu tematic în Cheile Vălișoarei, traseu care te poartă pe ambii versanți ai cheilor și care îți oferă o mulțime de informații interesante prin intermediul  celor 20 de panouri.

Sfârșitul de săptămână 7-8 august  a adunat o echipă veselă și curioasă care au pornit cu mic cu mare în expediția care le va dezvălui minunile ascunse pe versanții însoriți și în pădurile dese de gorun și fag. Turiștii au început cu o lecție teoretică de orientare turistică, urmând ca duminică dimineață să fie ei cei care au condus pe rând grupul pe traseul tematic pregătit. Împreună cu biologii și inginerii silvici, membrii ai Asociației Biounivers, grupul a descoperit o parte din speciile de plante și animale ale rezervației și au învățat să privească natura cu alți ochi. Atenți la tot și la toate, cu aparatele foto pornite, turiștii au  “descoperit” peșteri și grohotișuri, fluturi și flori și au aflat informații noi despre zona: despre vechea cetate dacică, mormintele neolitice,  despre cum își făceau pe vremuri localnicii cărbuni în dolinele din pădure și multe altele pe care vă invităm să le descoperiți și voi. Într-un cuvânt au descoperit în jurul lor o adevărată comoară.

Evenimentul a avut loc  în cadrul proiectului “Biodiversitatea – comoara ascunsă în Cheile Vălișoarei”,  proiect realizat de Asociația Biounivers și  Acropolis Aiud cu sprijinul Fundației pentru Parteneriat și MOL România.

Vă așteptăm și pe voi în Cheile Vălișoarei pentru a descoperi traseul tematic și nu numai. Pentru mai multe informații vă rugăm să o contactați pe doamna Kinga Muncuș-Nagy, coordonatorul proiectului la adresa de e-mail biounivers2009@gmail.com.

One Trackback

  1. By Heaven on Earth: Valisoara/Romania : on August 26, 2010 at 6:12 am

    […] This year I went on the mountain again because we discovered heaven on Earth: Valisoara region. Because this place is so beautiful and inside are hidden a lot of treasures like animals, plants, insects, caves etc. my friends Mihai and Kinga who own Association Biounivers launched at the beginning of August a thematic route “Biodiversity- treasure hidden in Valisoara”. […]